top of page

Vragen?

Een ballonvaart is een heel avontuur! We snappen dan ook dat je met duizend-en-een vragen zit.

Op deze pagina proberen we al een heel aantal vragen te beantwoorden. Kan je het antwoord niet vinden? Bel ons op of stuur een mailtje en we proberen je zo snel mogelijk te helpen.

 

Ik heb hoogtevrees! Wat nu?

Geen probleem! Bij een vaart met één van onze ballons heb je geen last van hoogtevrees. Hoogtevrees heb je enkel met contact met de grond: op een hoog gebouw, een berg, een monument, op een brug,... Eens je los bent van de grond zal je dit niet ervaren! In al die jaren hebben we nog nooit vroegtijdig moeten landen, en die eer houden we (letterlijk) hoog.

2

Is het koud daarboven?

Absoluut niet! De ballon vaart mee op de wind. Daarnaast zorgt de brander voor extra warmte. Wel raden we steeds aan om een trui of jas mee te nemen voor na de vaart.

3

Mag ik roken?

Neen, uit veiligheidsoverwegingen is er een strikt rookverbod.

4

Welke kledij draag ik best?

We raden steeds aan om je  te kleden alsof je een stevige wandeling gaat maken. Vergeet vooral geen stevig schoeisel. We weten immers nooit waar we landen!

5

Wanneer weet ik of de vaart doorgaat?

Heb je een avondvaart geboekt dan hoor je iets van ons tussen 13u00 en 15u00 de dag van je ballonvaart.
Bij een ochtendvaart nemen we altijd de avond ervoor contact op.

6

Kan iedereen ballonvaren?

Ballonvaren is voor jong en oud! We hebben al kinderen meegenomen in onze mand maar ook al 90-plussers! Belangrijk is dat je zelfstandig over de mand kan kijken (120cm).

7

Wanneer kan je ballonvaren?

Ballonvaren kan in principe doorheen het hele jaar. De meeste van onze vaarten vinden echter plaats tussen april en oktober. Dat zijn de maanden waarin het weer het stabielst is.

bottom of page